Home » Faalangst

Faalangst

Rijangst serieuzer aangepakt

Rijangst word steeds meer erkend als een serieus probleem. Dat blijkt uit de grote toestroom van instructeurs die zich bij de afdeling Verkeersopleidingen van de BOVAG speciaal laten scholen om met cursisten met rijangst om te gaan.

Steeds vaker worden instructeurs geconfronteerd met kandidaten die last hebben van rijangst of examenvrees. Maar ook rijbewijsbezitters bellen vaker naar de BOVAG omdat zij op zoek zijn naar een rijinstructeur die met hun rijangst om kan gaan.

Henk de Vries, secretaris van de BOVAG-afdeling waarbij 750 rijscholen zijn aangesloten: "Ik durf niet te stellen dat het aantal mensen met een vorm van rijangst is toegenomen, maar het aantal mensen dat daarvoor uit durft te komen is wel aan het toenemen.

Dan is het logisch dat de instructeurs besluiten dat ze daar beter op in moeten spelen. Een cursus waarin ze het hoe en waarom van faal- en rijangst leren, helpt hen daar zeker bij. Leerlingen die last hebben van examenvrees krijgen daardoor immers meer kans van slagen, terwijl ook rijbewijsbezitters vaak op eenvoudige wijze geholpen kunnen worden."

BOVAG bied sinds kort een speciale cursus tot faalangstinstructeur aan. Instructeurs leren er hoe ze faalangst tijdens een rijexamen of angst in het verkeer kunnen herkennen en verhelpen.

In de cursus wordt ook de nadruk gelegd op het feit dat een instructeur de hulp van een nog meer gespecialiseerd persoon moeten inroepen zodra hij bij iemand een echte fobie of trauma herkent.

Sinds de start van de opleiding hebben al zo'n 250 instructeurs de training gevolgd, terwijl in eerste instantie werd gerekend op 80 cursisten.

Bron: Persbericht BOVAG


Verkeersschool Remijn

Home
Nieuws
Contact
Lessen

Praktijk
Theorie
Bijles
2todrive

Volg ons via:

Handige linken

VRB
CBR
Rijschoolgegevens