Home » Autorijbewijs » Autorijbewijs praktijk
Autorijbewijs praktijk
Voor heel veel jongeren is het halen van het autorijbewijs het begin van de vrijheid. Hoewel de meeste kandidaten op of kort na hun 18e verjaardag willen starten met autorijlessen, of tegenwoordig zelfs vanaf 16,5 jaar oud. Toch komt het ook voor dat er pas op latere leeftijd aan wordt begonnen. Het autorijexamen bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Voor je het praktijkexamen mag afleggen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de auto. Je mag zonder theoriecertificaat al wel beginnen met het volgen van rijlessen. Je certificaat is 1,5 jaar geldig nadat je die hebt behaald.

Om te beginnen kun je bij ons lessen op basis van 1 keer per week. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om meerdere keren per week te lessen (afhankelijk van de drukte bij ons, en de planning bij jou). Iedere leerling is natuurlijk anders en heeft een ander tempo, wij kijken dan ook samen met jou wat het beste bij je past.

In alle gevallen adviseren we je echter om in het begin van je opleiding een theoriecursus te volgen, zodat je op het moment dat je in de auto stapt al een en ander van de spelregels kent. Dit betekent dat je dan een stuk makkelijker door het verkeer heen rolt.Tijdens de rijlessen leer je op een juiste manier het voertuig te beheersen en te reageren op de diverse verkeerssituaties. We helpen je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereiden je ook voor op een veilige rijtoekomst.

Het autorijden is vooral een kwestie van ervaring die je krijgt nadat je je rijbewijs hebt gehaald, maar wij proberen er voor te zorgen dat iedereen met een goede basis de weg op gaat.

Als er verder nog iets niet duidelijk is, je hebt nog vragen of wilt je aanmelden dan kun je ons altijd even een mailtje sturen of bellen. Langskomen mag natuurlijk ook altijd!


Verkeersschool Remijn

Home
Nieuws
Contact
Lessen

Praktijk
Theorie
Bijles
2todrive

Volg ons via:

Handige linken

VRB
CBR
Rijschoolgegevens